Lab for students

We bieden studenten binnen de opleiding ruimte waar ze elkaar kunnen ontmoeten, maar ook alumni en andere gasten kunnen ontvangen om met hen in gesprek te gaan. Dit gevoel van deel zijn van de community en het aanwakkeren van hun ‘ondernemendheid’ wordt verstrekt door de verantwoordelijkheid te leggen bij studenten voor gezamenlijke reizen, projecten, events en lezingen.

In de VOID werken de studenten van Ad en Ba, van jaar 1 t/m jaar 3, samen aan projecten.

Tijdens hun afstudeerperiode werken studenten van de Associate Degree in verschillende workshops aan experimentele materiaal, ruimte- en lichtonderzoek projecten.

Tijdens Winter- en Zomerlab werken studenten van de Associate Degree en de Bachelor samen met de andere opleidingen van Art Academy Zwolle aan bijzonder projecten.

Ervaringsruimten 1

De studenten AD onderzoeken de fysieke beleving van ruimte. De studenten AD werken op ware grootte aan ervaringsruimten om de atmosfeer van ruimte te testen.

raumkoerper #1

raumkoerper #2

raumkoerper #3

raumkoerper #4

raumkoerper #5

raumkoerper #6

raumkoerper #7

raumkoerper#8

Ervaringsruimten 2

De studenten AD onderzoeken de fysieke beleving van ruimte. De studenten AD werken op ware grootte aan ervaringsruimten om de atmosfeer van ruimte te testen.

materiaalondezoek

De studenten AD onderzoeken en ontwikkelen nieuwe duurzame, bio-based materialen voor vloer / wand/ plafond

materiaal#vloer

materiaal #vloer

materiaal#plafond

materiaal #plafond

materiaal #wand

materiaal #wand

materiaal #vloer

materiaal #vloer

lichtonderzoek

De studenten AD onderzoeken licht in de ruimte. De studenten AD werken op ware grootte aan ervaringsruimten om de licht atmosfeer van ruimte te testen.

lichtonderzoek 1

lichtonderzoek 2

lichtonderzoek 3

lichtonderzoek 4

licht ruimte#1

licht ruimte#2

licht ruimte#4

licht ruimte#5

Zomerlab 21

Thema: Metamorfose - Isolde Venrooij

Dirk van Lieshout

Dirk van Lieshout

Roland van Dierendonck

Boey Wang

Winterlab 20

Van 20 t/m 24 januari 2020 hebben ca. 400 eerste-, tweede-en derdejaars studenten van ArtEZ Zwolle (Art & Design en Theater) meegedaan aan Winterlab. De week wordt georganiseerd door Isolde Venrooij die de studenten in kleine multidisciplinaire teams laat werken aan uitlopende thema's onder leiding van kunstenaars, designers, architecten en theatermakers.

Zomerlab 20

Zomerlab 19

Zomerlab BODYBUILDING verkent op aristieke wijze wat ons lichaam is en kan zijn. Hoe bouwt onze darmflora aan ons lichaam? Hoe ontwikkelt de zon ons lichaam? Wie bouwt via onze omgeving aan ons lichaam? Wat kunnen we aan en in ons lichaam bouwen? Waar begint ons lichaam en waar houdt het op? - Isolde Venrooij

Winterlab 19

Van 21 januari t/m 1 februari 2019 hebben ruim 380 eerste-, tweede-en derdejaars studenten van ArtEZ Zwolle Art & Design en Theater meegedaan aan Winterlab.

In deze twee weken werkten ze samen in kleine multidisciplinaire teams.
 De deelnemende kunstenaars, theatermakers en ontwerpers aan het Winterlab 2019 zijn:


Alessandra Saviotti, Helmut Smits, Herman van de Muijsenberg,  Maartje Folkeringa, Heleen Kruijt, Ceel Mogami de Haas, Martijn den Ouden, Babs Gons, Charlotte Schleiffert, Wouter Venema, Michel Wieggers, Sigrid van den Woudenberg, Fenne Saedt, Domas van Wijk, Bastienne Kramer, Dorieke Schreurs, Jan Zwaan, Karlijne Opmeer, Maartje Janse, Eef Veldkamp, Lara Staal, Matthijs de Bruijne, Manon van Hoeckel, Rajae El Mouhandiz, Richard Kofi, Jimmy Deegen, Pavel van Houten, Willem de Haan, Eline Michele Janssen, Sema Bekirovic, Gerbrand Burger en  Rini Hurkmans.

ArtEZ projectdocent en beeldend kunstenaar Isolde Venrooy ontwikkelde en coördineerde het Winterlab.

Zomerlab 18

“Zomerlab PLANTEN is een multidisciplinair project waarin ongeveer 120 eerstejaars Art en Design studenten van de ArtEZ Art Academy Zwolle een week samenwerken op verschillende locaties in Nederland” - Isolde Venrooij coördinator Zomerlab